artikel

Soep van dumplings met garnalenmousse

Horeca

Ingrediënten: Rettich halveGarnalenvulling (garnalenpasta) 500gZout 1 theelepelSuiker 1 theelepelEiwit ½MaïzenaPeper ¼ theelepelErwtenMaïskorrelsRode paprika (in kleine blokjes gesneden) 1 stukBouillon 1 literBosui (het witte deel) 3 stuksGember 3 plakkenOlie (Grenada Gold Class A van Levo) 1 eetlepelKookwijn 1 eetlepelWaterkers Bereiding: Marineer de garnalenpasta met zout, suiker, peper, eiwit en 1eetlepel maïzena. Ontvel de rettich en snij […]

Ingrediënten:
Rettich halve
Garnalenvulling (garnalenpasta) 500g
Zout 1 theelepel
Suiker 1 theelepel
Eiwit ½
Maïzena
Peper ¼ theelepe
lErwten
Maïskorrels
Rode paprika (in kleine blokjes gesneden) 1 stuk
Bouillon 1 liter
Bosui (het witte deel) 3 stuks
Gember 3 plakken
Olie (Grenada Gold Class A van Levo) 1 eetlepel
Kookwijn 1 eetlepel
Waterkers

Bereiding:
Marineer de garnalenpasta met zout, suiker, peper, eiwit en 1eetlepel maïzena. Ontvel de rettich en snij deze in zeer dunne schijfjes. Plaats een passende hoeveelheid garnalenvulling in het midden evenals erwten, maïs en rode paprikablokjes. Smeer een beetje maïzena op de rand en vouw dubbel onder zachte druk en maak tot een dumpling.

Doe de dumplings in kokend water. Voeg waterkers toe, wacht toe het weer kookt en haal van het vuur. Schep de dumplings en de waterkers eruit en doe in een soepkom.
Doe in de pan een beetje olie, fruit de bosui en de gember en giet de bouillon erbij. Voeg zout en kookwijn toe en breng het weer aan de kook. Verdeel het dan over de soepkommen.

Reageer op dit artikel