artikel

Vishapjes in bierbeslag

Horeca

Ingrediënten 400 gr patentbloem 1 flesje bruin bier water 1/2 eetlepel zout mespunt peper 400 gr botervisfilet BereidingVerwarm de frituurpan voor tot 170 graden. Neem de visfilet 1 tot 2 cm dik. Doe de bloem in een ruime kom, doe het bier erbij en klop het met een garde tot een beslag. Zodra het beslag […]

Ingrediënten

  • 400 gr patentbloem
  • 1 flesje bruin bier
  • water
  • 1/2 eetlepel zout
  • mespunt peper
  • 400 gr botervisfilet

Bereiding
Verwarm de frituurpan voor tot 170 graden. Neem de visfilet 1 tot 2 cm dik. Doe de bloem in een ruime kom, doe het bier erbij en klop het met een garde tot een beslag. Zodra het beslag begint te zetten, onder het kloppen water toevoegen tot er een schuimend beslag met de dikte van vla ontstaat.

Roer de peper en het zout door het beslag. Zet het beslag 20 minuten weg bij kamertemperatuur. Snijd de vis in reepjes van 1 tot 2 cm dik. Wanneer de vis erg slap is deze in een diepvrieszak ca. 15 min in de diepvries leggen.

Voorbakken
Plaats de frituurmand onder in de pan. Dompel de visstaafjes een voor een in het beslag en laat goed uitlekken. Direct hierna voorzichtig een voor een in de hete olie laten glijden. Bak niet meer dan 10 staafjes tegelijk. Na ca. 2 minuten bakken de staafjes d.m.v. de frituurmand losschudden. Laat ze nog een minuut of 3 bakken en laat ze uitlekken in een vergiet. Bak zo alle staafjes voor.

Afbakken
Doe alle voorgebakken visstaafjes in de frituurmand en laat ze ca. 5 minuten bakken op 170 graden. Nogmaals uit laten lekken in het vergiet.

Reageer op dit artikel