artikel

Vissalade met appeltjes en een kappertjessaus

Horeca

Ingrediënten 4 ons botervis 1 krop sla fijn gesneden 1 theelepel kerrie 1 kleine ui of grote sjalot gesnipperd 2 eetlepels zure room 2 eetlepels bulgaarse yoghurt beetje citroensap 1 tl suiker of zoetstof 2 appels in stukjes gesneden peper, zout, suiker, paprikapoeder 2-3 eetlepels gehakte/geknipte peterselie 3 el kappertjes 2 el olijfolie BereidingSnijd de […]

Ingrediënten

 • 4 ons botervis
 • 1 krop sla fijn gesneden
 • 1 theelepel kerrie
 • 1 kleine ui of grote sjalot gesnipperd
 • 2 eetlepels zure room
 • 2 eetlepels bulgaarse yoghurt
 • beetje citroensap
 • 1 tl suiker of zoetstof
 • 2 appels in stukjes gesneden
 • peper, zout, suiker, paprikapoeder
 • 2-3 eetlepels gehakte/geknipte peterselie
 • 3 el kappertjes
 • 2 el olijfolie

Bereiding
Snijd de vis in stukjes en kook die in wat water (net of bijna onder water) met wat zout en een theelepel kerriepoeder. De gaartijd (ca. 5 min.) hangt af van de dikte van de vis. De vis mag niet stuk koken. Als de vis klaar is afgieten en koud laten worden.

Snipper de ui en snijd de appels in kleine stukjes. Maak een saus van zure room, yoghurt, olijfolie, suiker of zoetstof, zout, peper, snufje suiker en een scheut citroensap. Doe kappertjes door de saus. Snijd de afgekoelde vis in stukjes en meng appeltjes, sla en ui door elkaar.
Meng nu de saus door de salade en strooi ietsje (milde) paprikapoeder er overheen en wat peterselie.

Reageer op dit artikel