artikel

Talent van de Week: Irene Bult

Horeca

Het leek er even op dat Irene Bult, die tijdens de afgelopen Horecava de titel ‘beste gastvrouw’ in de wacht sleepte, niet naar Helsinki zou afreizen voor de Europese titelstrijd. Het HBI kon zich de toezegging om de Nederlandse winnaar naar de Europese strijd te sturen ineens niet meer herinneren. Horecaondernemers, de gemeente Hengelo en drie hoteliers deden een duit in het zakje en nu gaat Irene toch. Wie is die Irene toch, dat zoveel mensen haar deze kans gunnen? U leest het deze week op Zibb.nl/horeca, want Irene is ‘Talent van de Week’.

Opleiding?
Eerst heb ik 2 jaar de opleiding gastheer/-vrouw niveau 2 gedaan. Daarna de opleiding zelfstandig werkend gastheer/-vrouw niveau 3, beiden op het ROC-oost Nederland.

Horecadebuut?
Op de middelbare school heb ik twee weken ‘snuffelstage’ gelopen. Ik volgde toen de opleiding Verzorging, maar de horeca vond ik veel leuker. Dus ging ik lekker bij een horecabedrijf aan de slag!

Leermeester?
Mijn huidige werkgever Frank Kleinsman en Martijn Lutjenhuis van restaurant De Oude Raadskelder in Oldenzaal. Beiden hebben diepe indruk op me gemaakt. Ieder op z’n eigen manier.

Inspiratie?
Inspiratie haal ik uit kookboeken en vakbladen. Uiteraard ga ik ook veel uit eten. Maar ja, dat doet iedere vakidioot wel.

Droomgerecht?
Ik ben een echte visliefhebber. Je doet mij plezier met allerlei visgerechten. Maar een echt droomgerecht…, dat heb ik niet.

Horecakennis verbreden?
Uiteraard lees ik veel vakbladen. Ook surf ik lekker veel op het internet.

Ergenis op de werkplek?
Ik stoor me mateloos aan niet-collegiaal gedrag. Van die figuren die alleen maar aan zichzelf denken.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Het winnen van de Nationaal Kampioenschappen in 2004. Daardoor mag ik in mei naar de Wereld Kampioenschappen in Helsinki.

Iets over doen?
Ik zou met veel plezier mijn stage van ruim anderhalve maand in Zweden willen overdoen. Ik heb het daar heel erg naar mijn zin gehad.

Zwakste punt?
Dat ik heel eigenwijs ben.

Ergens spijt van?
Dat ik tijdens mijn opleiding niet altijd even goed heb opgelet. Ik had achteraf gezien nog veel meer kunnen leren.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik…..
dit wordt weer een leuke dag, ik heb er zin in.

Reageer op dit artikel