artikel

Ui gevuld met ansjovis

Horeca

Ingrediënten50 gram zwarte olijven4 uien3 stuks ansjovis2 eetlepels peterselie2 eetlepels (olijf-)olie1 teentje knoflook1 sneetje (volkoren)brood BereidingBreng 2 liter water aan de kook en kook de uien 15 minuten. Halveer ze en hol ze uit met een lepel. Laat een wand van 0.5 centimeter dikte zitten. Hak het binnenste van de ui fijn en vermeng dit […]

Ingrediënten
50 gram zwarte olijven
4 uien
3 stuks ansjovis
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels (olijf-)olie
1 teentje knoflook
1 sneetje (volkoren)brood

Bereiding
Breng 2 liter water aan de kook en kook de uien 15 minuten. Halveer ze en hol ze uit met een lepel. Laat een wand van 0.5 centimeter dikte zitten. Hak het binnenste van de ui fijn en vermeng dit met de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte olijven, de gehakte ansjovis en het broodkruim.

Vul de uien met dit mengsel. Vet een ovenvaste schaal in met olijfolie, doe de uien erin en giet de resterende olijfolie erover. Bak 40 minuten in een oven op 180 graden.

Reageer op dit artikel