artikel

Oud-Heineken medewerkers procederen tegen Albron

Horeca

FNV Bondgenoten begint een bodemprocedure tegen Albron. De vakbond wil op deze manier bereiken dat de cateraar de ex-cateringmedewerkers van Heineken gaat betalen volgens de cao van de bierbrouwer. Dat meldt John Roest, woordvoerder van de medewerkers.

Heineken besteedde de catering onlangs uit aan Albron. De 48 medewerkers van de cateringafdeling van de bierbrouwer konden in dienst treden van de cateraar, maar gingen daardoor fors achteruit met hun inkomen. De cao voor contractcateraars schrijft veel lagere lonen voor dan de collectieve arbeidsovereenkomst van Heineken.

De meeste medewerkers tekenden, maar wel onder voorbehoud. Zij vinden dat ze recht hebben op de arbeidsvoorwaarden van Heineken, omdat ze gedwongen worden over te stappen naar Albron. De cateraar weigert dit. Met de bodemprocedure hopen vakbond en medewerkers alsnog voor elkaar te krijgen dat ze betaald worden volgens de cao van Heineken.

Roest verwacht dat de bodemprocedure jaren in beslag gaat nemen. Wordt de zaak gewonnen, dan moet Albron de medewerkers de salarisverschillen (alsnog) betalen.

Terug naar nieuwsoverzicht