artikel

Talent van de Week: Kristina de Mello

Horeca

Tijdens de vierde Nederlandse Barista Kampioenschappen ging voor het eerst een vrouw met de hoogste eer aan de haal. Kristina de Mello van de Coffee Company in Amsterdam wist met haar koffies de jury het meest te bekoren. Begin deze week vertrok Kristina richting Seattle. Van 15 tot en met 18 april gaat zij zich daar meten met de beste barista’s van de wereld tijdens de World Barista Champion-ship. Aangezien Kristina de Nederlandse eer hoog gaat houden stellen wij haar vandaag graag aan haar voor.

Opleiding?
Na de Havo ben ik naar de PABO gegaan. Aansluitend ben ik een jaar naar het buitenland geweest. Nadat ik terugkwam ben ik toch weer aan de studie gegaan. Ik volg nu Psychologie aan de Vrije Universiteit.

Horecadebuut?
Mijn eerste stappen in de horeca maakte ik bij een broodjeszaak als verkoopster. Mijn voornaamste taak was het serveren van broodjes en maken van drankjes.

Leermeester?
Degene die het meest indruk op mij hebben gemaakt zijn Dick de Kock en Donar Teunissen.
Dick de Kock is de eigenaar van de Coffee Company in Amsterdam. Hij heeft mij geleerd koffie te ervaren in zijn diversiteit aan smaken. Donar, een collega van mij, heeft mij naar de Finale van het Dutch Barista Championship gesleept. Hij nam de tijd om al mijn creaties aan cuppuchino’s en specialty’s te proeven. Als laatste wil ik ook nog Jasper Uhlenbusch noemen. Zonder hem was ik misschien nooit bij de Coffee Company terecht gekomen. Hij is degene die mij heeft aangenomen en mij dus mijn eerste kopje koffie heeft leren zetten.

Inspiratie?
De Coffee Company op zich is een bron aan inspiratie. Het is een jong en open-minded bedrijf met heerlijke collega’s die zorgen dat iedere dag anders en leuk is.

Droomgerecht?
Ieder gerecht dat met liefde bereid is, vind ik heerlijk. Behalve spinazie…, daar ben ik geen echte fan van.

Horecakennis verbreden?
Leren doe je van je eigen fouten en mijn collega’s zorgen altijd voor goede feedback. Dit zorgt ervoor dat je altijd weer aan jezelf kunt werken.

Ergernis op de werkplek?
Decafe soja-lattes…

Iets over doen?
Mijn motto is: je krijgt alleen spijt van de dingen die je niet doet. Aangezien ik bijna alles doe wat ik wil, is er niet echt iets wat ik mis of over zou willen doen.

Zwakste punt?
Ik ben heeeel chaotisch. En agenda…. Wat is dat?

Beste horecabeslissing?
Bij de CoffeeCompany gaan werken.

Allerliefste bezit?
Mijn tamper. Een onmisbare tool.

Misverstand over jou?
Mensen denken dat ik heel stoer ben. Valt best mee, ik ben eigenlijk best lief.

Grootste leugen?’
Het ligt niet aan jou…’. (het ligt in ieder geval nooit aan mij..)

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik…
I need Coffee..!

Reageer op dit artikel