artikel

Winst Sligro lager door vertrek Compass Group

Horeca

De nettowinst van Sligro Foodgroup NV valt in het eerste half jaar ongeveer 10 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Belangrijkste reden voor de lagere winst is het vertrek van grote klant Compass Group Nederland.

De beursgenoteerde onderneming heeft dit donderdag 21 april bekendgemaakt. Wilco Jansen, hoofd interne & externe communicatie, verklaart het vertrek van Compass door ‘een aflopend contract’. ‘Met grote partijen sluiten we contracten af voor een bepaalde tijd. Het contract was afgelopen en is niet verlengd.’

De tweede reden is dat VEN ‘ongunstiger’ draait dan verwacht. De branchegenoot werd vorig jaar oktober voor 36,5 miljoen euro overgenomen door Sligro.

De omzetgroei betrof vooral de foodserviceactiviteiten en de levering van levensmiddelen aan bijvoorbeeld horeca en ziekenhuizen.

Sligro realiseerde over de eerste zes maanden van 2004 een nettowinst van 18,9 miljoen euro.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel