artikel

Mediterrane kibbeling met paprika

Horeca

Ingrediënten 500 g kibbeling Alternatief: lekkerbekje 1 rode paprika 1 gele paprika 4 eetlepels olijfolie ½ eetlepel chilipoeder 1 eetlepel fijngehakte Provençaalse kruiden (vers of gedroogd) zout, peper BereidingVerwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in een kommetje de olie met chilipoeder en de […]

Ingrediënten

 • 500 g kibbeling
 • Alternatief: lekkerbekje
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 4 eetlepels olijfolie
 • ½ eetlepel chilipoeder
 • 1 eetlepel fijngehakte Provençaalse kruiden (vers of gedroogd)
 • zout, peper
 • Bereiding
  Verwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in een kommetje de olie met chilipoeder en de Provençaalse kruiden door elkaar. Schep op een bakblik de paprikastukken en de helft van het oliemengsel door elkaar. Schuif het bakblik ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de paprika stukken ca. 3 minuten.

  Bestrijk intussen de kibbeling met de rest van het oliemengsel. Schep de paprikastukken goed om en leg de kibbeling ertussen. Rooster de paprika en de kibbeling nog ca. 3-5 minuten tot de paprika gaar is en de kibbeling krokant en warm is.
  Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.