artikel

Meloen gevuld met fruitsalade

Horeca

Ingrediënten 1 kleine meloen (charentais of netmeloen) 75 g aardbeien 50 g kersen 50 g frambozen 50 g aalbessen 1 nectarine 1 eetlepel witte basterdsuiker 1 eetlepel zure room BereidingSnij van de meloen een kapje af. Verwijder de pitten en hol de meloen uit met een meloenbolletjeslepel. Doe de meloenbolletjes in een kom. Maak de […]

Ingrediënten

 • 1 kleine meloen (charentais of netmeloen)
 • 75 g aardbeien
 • 50 g kersen
 • 50 g frambozen
 • 50 g aalbessen
 • 1 nectarine
 • 1 eetlepel witte basterdsuiker
 • 1 eetlepel zure room
 • Bereiding
  Snij van de meloen een kapje af. Verwijder de pitten en hol de meloen uit met een meloenbolletjeslepel. Doe de meloenbolletjes in een kom. Maak de andere vruchten schoon. Halveer de aardbeien en snij de nectarines in blokjes. Schep de vruchten door de meloenballetjes. Roer de suiker en de zure room erdoor en schep de salade in de uitgeholde meloen.
  Zet de meloen ca. 1 uur koud weg alvorens te serveren. Samen uitlepelen.