artikel

Nieuw fust

Horeca

Als een bierfust lees is, spoel de leiding dan eerst zeker een minuut door met water voordat er nieuw fust wordt aangesloten, adviseert Heineken Brouwerijen. De leidingen worden zo ontdaan van schuin- en bierresten. Zodra het nieuwe fust wordt aangeslagen, drukt het bier het water uit de leiding. Sluit de tapkraan zodra het bier naar […]

Als een bierfust lees is, spoel de leiding dan eerst zeker een minuut door met water voordat er nieuw fust wordt aangesloten, adviseert Heineken Brouwerijen. De leidingen worden zo ontdaan van schuin- en bierresten. Zodra het nieuwe fust wordt aangeslagen, drukt het bier het water uit de leiding. Sluit de tapkraan zodra het bier naar buiten komt. Door het op deze manier te doen, blijft het bierverlies beperkt tot een minumum. Wordt een fust vervangen zonder eerst de leidingen te spoelen, dan treedt al snel een verlies op per fust van een hoeveelheid bier die gelijk staat aan zeker vijf tot zes glazen. Bij een omzet van acht fusten in de week komt dit neer op 52 weken x 8 fusten x 6 glazen = 2500 glazen. Al snel een besparing van €4400,- Bijkomend voordeel voor de klant, er wordt een schoner en lekkerder biertje geserveerd.

Reageer op dit artikel