artikel

Productinformatie Paprika

Horeca

Paprika komt voor in verschillende kleuren. De groene en de minder bekende paarse parika’s hebben een wat scherpe smaak, terwijl de rode, gele, witte en oranje variëteiten eerder zoet smaken. De groene paprika is eigenlijk een onrijpe vrucht die bij volledige rijpheid rood kleurt.

Aankoopadvies
Paprika’s zijn het hele jaar verkrijgbaar, behalve in januari. De topaanvoer situeert zich echter van mei tot oktober. Bij aankoop moet een paprika stevig aanvoelen, glanzen en geen rimpels vertonen. Het steeltje moet frisgroen zijn.

Bewaaradvies
Paprika’s mogen nooit in de koelkast bewaard worden. Bij te lage temperaturen bestaat de kans dat ze gaan rotten. Onder optimale omstandigheden zijn paprika’s tot twee weken na oogstdatum houdbaar.

Bereidingswijze
Paprika’s zijn zowel warm als koud te bereiden. Was de paprika voor gebruik en snij hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in plakjes om ringen te krijgen. Verwijder achteraf de zaadlijsten uit de ringen. Om de paprika te vullen, snijdt u het kapje eraf en haalt u er vervolgens de zaadlijsten uit.

Wanneer u een paarse paprika verhit, wordt deze groen. Hou hier rekening mee als u paarse paprika’s koopt voor het kleureffect.

Sommige mensen krijgen maagklachten van paprika’s. In dat geval is het aan te raden de schil te verwijderen met een dunschiller. U kan ook de paprika verhitten boven een gasvlam en vervolgens de zwartgeblakerde schil afspoelen. Na een half uurtje in de oven op 225°C en een vijftal minuutjes in een gesloten plastic zak laat de schil eveneens gemakkelijk los.

Bekijk hier paprikarecepten:
Pittige kool met paprika en tomaat
Mediterrane kibbeling met paprika
Paprika gevuld met pittige zuurkool
Rode bataviasla met paprika, gorgonzola en crouton

Reageer op dit artikel