artikel

Restaurant puntNL in ‘s-Hertogenbosch

Horeca

Restaurant puntNL is geïnspireerd op emoties van vroeger en invloeden van nu. De kernwoorden van de zaak zijn authentiek, biologisch, puur, lekker, inventief en betaalbaar. Directeur Geert van de Ven van Appèl is eigenaar van het restaurant en het concept is bedacht door Meesterkok Albert Kooy. De redactie van Catering Magazine maakte een (beeld)verslag.

De horecagelegenheid is gevestigd in een industrieel complex uit de vijftiger jaren. De linker ingang leidt naar het Stedelijk Museum, dat in rechtstreekse verbinding staat met het restaurant (ingang rechts).
Geert van de Ven (l.) is de eigenaar. Meesterkok Albert Kooy bedacht en bewaakt het concept en begeleidt de keukenploeg.
Restaurant puntNL heeft een open keuken. Bereiding van de gerechten gebeurt voor de ogen van de gasten.
De bar is op dezelfde manier ingericht. Ook hier werkt het personeel in het zicht van de aanwezige gasten.
Op het menu staan ook warme snacks, als deze maar Nederlands, authentiek en biologisch zijn.
De Franse Matali Crasset tekende voor de inrichting van het restaurant en ontwierp het interieur. Veel kleuren en natuurlijke lichtinval.
De andere helft van het restaurant is ingericht als loungeruimte. Een ideale plek voor de studenten uit de omgeving, maar natuurlijk ook geschikt voor lunchend personeel van bedrijven in de directe omgeving.
Een soort van aorta zorgt voor een directe verbinding tussen het museum en de horecagelegenheid.
Op de menukaart staat maar een gerecht dat duurder is dan tien euro. ‘Lekker eten zonder dat het associaal veel kost’, aldus de bedenkers van de formule.
De entree van het museum. De directe verbinding tussen beide gelegenheden moet een meerwaarde ontwikkelen.

Tekst en foto’s: Rik Leonards

Naar het nieuwsbericht

Reageer op dit artikel