artikel

Talent van de Week: Arjan Siemerink

Horeca

Aan het historische ’s Gravenhof in het centrum van Zutphen – op nummer 6 – is Eden Hotel Zutphen gevestigd. Dit sfeervolle hotel van de Eden Hotel Group opende 21 mei in de aangrenzende dependance ‘Brasserie 6’. Een trendy horecagelegenheid, die dagelijks geopend is voor lunch en diner. In de keuken zwaait Arjan Siemerink (26) de scepter. Eens kijken wat deze jonge chefkok beweegt.

Opleiding?
Na de Mavo heb ik de MHS gedaan. Hierna het SVH leerlingwezen, afsluitend HBO-hospitalitymanagement.

Horecadebuut?
Ik was er al vroeg bij. Als dertienjarige werkte ik bij Hotel Bakker in Vorden. Ik pakte daar alles aan. Bediening, keuken, catering en afwas.

Leermeester?
Chef-kok en eigenaar van restaurant Het Wolfersveen, de heer Kaal, heeft de meeste indruk op mij gemaakt.

Inspiratie?
Die haal ik vooral uit de seizoenen, de seizoensproducten. Tegenwoordig zijn veel producten het gehele jaar te verkrijgen. Maar je moet dan zoveel inleveren op kwaliteit, dat dit voor mij geen issue is.

Droomgerecht?
Ik blijf een zwak houden voor verse coquilles en langoustines met groene sla en bijvoorbeeld een granny smith-vinaigrette. Hiervoor kun je me ’s nachts wakker maken.

Horecakennis verbreden?
Door veel in culinaire tijdschriften te lezen, zoals bijvoorbeeld Seasons.

Meest begeerde werkplek?
Ik ben verzot op de omgang met gasten. Entertainen zit me in het bloed. Ik laat mensen graag zien wat ik kan en kick op hun reactie. Of dat nou verbazing is of tevredenheid. Ik zou het een enorme uitdaging vinden om bijvoorbeeld een strandtent op de culinaire kaart te zetten. Of in ieder geval een nieuw concept te bedenken waar culinair en entertainment elkaar perfect aanvullen.

Ergernis op de werkplek?
Aan luie, ongemotiveerde mensen. Mensen die in problemen denken en niet in oplossingen, heb ik ook niet graag om mij heen.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
De opening van Brasserie 6.

Iets over doen?
Ik had iets meer ervaring op willen doen in mijn leerlingenperiode.

Zwakste punt?
Ik ben soms teveel met mezelf bezig, waardoor ik de omgeving even vergeet.

Beste horecabeslissing?

Ik ben erg blij met mijn keus om samen te gaan werken met Jurjen Snippe, de souschef van Brasserie 6. Hij is de basis voor alles wat ik in dit bedrijf ben. We vullen elkaar fantastisch aan.

Ergens spijt van?
Door mijn werk heb ik weinig tijd voor sociale contanten. Ook mijn vriendin schiet er regelmatig bij in. Ik prijs mijzelf gelukkig dat zij er goed mee om kan gaan. Maar soms vind ik het erg vervelend.

Allerliefste bezit?
Niet echt een voorwerp, maar ik ben o zo gelukkig met mijn schoenen die ik draag in de keuken. In ons vak loop en sta je veel en dan zijn goede schoenen onontbeerlijk.

Grootste leugen?
Ik hou mezelf voor dat ik ooit een financiëel zorgeloos bestaan zal leiden. Dus ik hou mezelf het meest voor de gek.

Over tien jaar…
ben ik eigenaar van een strandtent op de Malediven.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik….
dan repeteer ik de weekplanning en check ik voor mezelf of ik de voorbereiding goed heb gedaan.

Reageer op dit artikel