artikel

Vruchtencompote met yoghurt

Horeca

Ingrediënten 1 sinaasappel 4 verse perziken 250 gram aalbessen 250 gram aardbeien 3 eetlepels sinaasappellikeur (eventueel) 100 gram suiker 1 kaneelstokje 1/8 dl (Bulgaarse) yoghurt BereidingBoen de sinaasappel onder heet stromend water schoon en haal de schil eraf met een dunschiller. Pers de sinaasappel uit.Halveer de perziken, verwijder de pit (en eventueel de schil) en […]

Ingrediënten

 • 1 sinaasappel
 • 4 verse perziken
 • 250 gram aalbessen
 • 250 gram aardbeien
 • 3 eetlepels sinaasappellikeur (eventueel)
 • 100 gram suiker
 • 1 kaneelstokje
 • 1/8 dl (Bulgaarse) yoghurt
 • Bereiding
  Boen de sinaasappel onder heet stromend water schoon en haal de schil eraf met een dunschiller. Pers de sinaasappel uit.
  Halveer de perziken, verwijder de pit (en eventueel de schil) en snijd de helften in partjes. Was de aalbessen en ris ze. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Doe de aalbessen en de aardbeien in een kom en sprenkel eventueel likeur erover.

  Breng 1/4 liter water met de suiker, de sinaasappelschil en het kaneelstokje al roerende aan de kook en laat de siroop zachtjes 3 minuten pruttelen. Voeg de perzikpartjes toe en kook ze zachtjes 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Roer het sinaasappelsap door de siroop en laat de perziken in de siroop afkoelen.

  Verwijder de sinaasappelschil en het kaneelstokje uit de siroop en schenk de siroop met de perzikpartjes over de aalbessen en aardbeien. Roer voorzichtig en zet de compote tot gebruik in de koelkast.

  Afwerking: Verdeel de vruchtencompote met wat van de siroop over 4 schaaltjes en garneer met de yoghurt.

  Reageer op dit artikel