artikel

Albron laat wandelaars rekken en strekken

Horeca

Nooit eerder vielen op de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse meer mensen uit dan in 2005. De grootste cooling down van Nederland, een initiatief van Albron, kwam woensdag daarom op een uitermate gunstig moment. Onder leiding van fysiotherapeut Carl Nooten strekten honderden deelnemers hun lichaam, zodat ze (hopelijk) klaar zijn voor de resterende dagen.

Het staat er echt: 1.880 wandelaars vielen dinsdag uit. Niet eerder was dat aantal zo hoog tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.
Albron-kopstukken in gesprek met elkaar. Derde van rechts staat Teun Verheij, voorzitter van de hoofddirectie van Albron.
De cooling down blijkt een succes. Start- en finishterrein de Wedren is gevuld met wandelaars, die rekken en strekken.
Karl Noten, fysiotherapeut en presentator van het televisieprogramma Nederland in Beweging, leidt de ‘dans’.
En de vele wandelaars volgen braaf. Aan de gezichten is niet te zien dat zij al dertig, veertig op vijftig kilometer achter de rug hebben.
Karl Noten hoefde het niet alleen te doen. Drie dames ondersteunden hem bij de uitvoering van de verschillende oefeningen.
De benen strekken is geen overbodige luxe, er wachten immers nog de nodige kilometers. Wat te denken van de beruchte Zevenheuvelenweg in Groesbeek.
Wie echt nog voldoende energie in het lichaam heeft zitten, doet mee met deze passen.
Enthousiaste wandelaars bedanken Karl Noten voor zijn eerste sessie rek- en strekoefeningen. Noten deed drie workshops, om 15.00, 16.00 en 17.00 uur.
SBS 6 heeft de cooling down gezien en is benieuwd naar de mening van Teun Verheij.

Foto’s: Rik Leonards en Albron (foto 3)

Lees hier het eerste verslag van de Vierdaagse.

Reageer op dit artikel