artikel

Artisan. Den Bosch

Horeca

Restaurant en wijnbar Artisan heeft een moderne, op kunst geïnspireerde inrichting in roodbruine tinten. Artisan, dat in het Frans ambachtsman betekent, schenkt meer dan 25 verschillende soorten wijn per glas, afkomstig uit de hele wereld. Gastvrouw Lonneke Buijze noemt zich ‘een enthousiaste wijnfanaat’. Binnenkort rondt zij haar vinologenopleiding aan de Wijnacademie af. Echtgenoot Laurens Frans […]

Restaurant en wijnbar Artisan heeft een moderne, op kunst geïnspireerde inrichting in roodbruine tinten. Artisan, dat in het Frans ambachtsman betekent, schenkt meer dan 25 verschillende soorten wijn per glas, afkomstig uit de hele wereld. Gastvrouw Lonneke Buijze noemt zich ‘een enthousiaste wijnfanaat’. Binnenkort rondt zij haar vinologenopleiding aan de Wijnacademie af.
Echtgenoot Laurens Frans deed jarenlang ervaring op in de keukens van De Echoput, De Swaen en Kasteel Wittem. De laatste vijf jaar was het stel eigenaar van restaurant In de Witte Molen in Reek.
Samen met het tegenoverliggende Noordbrabants Museum voert Artisan een luncharrangement: driegangen en entree voor €25,-. ‘Daar verwachten we veel van’, zegt Lonneke. Op het terras in de ommuurde stadstuin kan ook gegeten worden, met uitzicht op de St. Jans kathedraal.

Verwersstraat 24.
Tel. (073) 614 98 47
www.restaurantartisan.nl.
Capaciteit: 65 zitplaatsen; terras 55.
Prijsindicatie: wijn per glas vanaf €3,-; wijnarrangement €13,50.
Dagelijks geopend van 12.00 tot 24.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel