artikel

Gebraden marlijnfilet met mango en gember

Horeca

Ingrediënten 100 g boter halve komkommer 800 g marlijnfilets 2 dl visfumet 2 dl olijfolie 1 mango 1 el paprikapoeder gehakte peterselie peper en zout 1 gemberwortel BereidingswijzeVerwarm de oven voor op stand 6 180°C. Bestrooi de marlijnfilets met zout, peper en paprikapoeder. Bak ze aan beide zijden goudbruin in de olijfolie op een hevig […]

Ingrediënten

 • 100 g boter
 • halve komkommer
 • 800 g marlijnfilets
 • 2 dl visfumet
 • 2 dl olijfolie
 • 1 mango
 • 1 el paprikapoeder
 • gehakte peterselie
 • peper en zout
 • 1 gemberwortel
 • Bereidingswijze
  Verwarm de oven voor op stand 6 180°C. Bestrooi de marlijnfilets met zout, peper en paprikapoeder. Bak ze aan beide zijden goudbruin in de olijfolie op een hevig vuur. Zet ze 10 tot 15 minuten in de oven. Snijd intussen één helft van de mango in staafjes en de andere in schijven.Pel en snijd de gember fijn. Was en snijd de komkommer in schuine ovale plakjes, zonder ze te schillen. Verwarm de fumet op het vuur zonder aan de kook te brengen. Doe er de staafjes mango en de gember bij evenals de boter in klontjes. Mengen tot een smeuïge saus. Breng op smaak en leg op elk bord een filet. Overgiet deze met saus en versier met de plakjes komkommer en mango. Bestrooi met gehakte peterselie en dien op met gestoomde aardappelen.

  Reageer op dit artikel