artikel

Gegrilde Noordzee tarbot met verse lintpasta en witte truffel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
Pasta

 • 200 g Italiaanse bloem
 • 2 eieren
 • 2 dl olijfolie
 • zout

Saus

 • 5 dl kippenbouillon
 • 5 g truffel, wit
 • 80 cl crème fraîche
 • peper en zout
 • 400 g tarbot filet
 • 20 g roomboter
 • peper en fleur de sel
 • 5 g truffel, wit

Bereidingswijze
Maak voor de pasta van de bloem, eieren en 1 dl olijfolie een homogeen, elastisch deeg. Draai het deeg in de pastamachine (dunste stand) tot banen. Haal ze door de lintpastamolen (5 mm). Kook de pasta à la minute in kokend water met olijfolie en zout.

Kook voor de saus de kippenbouillon in tot twee deciliter. Voeg de geraspte truffel en de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout.

Grilleer de tarbot aan een zijde kruislings. Snijd hem in vier gelijke porties. Bestrijk ze met gesmolten boter. Bestrooi met peper en fleur de sel. Gaar de vis circa vijf minuten in de oven op 165 °C.

Meng de gekookte pasta met de helft van de saus. Schep het geheel onderin een diep bord. Schuim de saus iets op met een staafmixer. Schep saus over de pasta. Dresseer de vis op de pasta. Leg er plakjes geschaafde truffel op.

Reageer op dit artikel