artikel

Marlijnsteaks met rode wijn

Horeca

Ingrediënten 20 g boter 1/2 el bloem 800 g marlijnfilets 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 200 g spekblokjes peper en zout tijm 25 cl rode wijn BereidingswijzeDompel het spek in kokend water. Laat het na drie minuten koken uitlekken en doe het schrikken onder een straal koud water. Droog het in absorberend papier. Fruit […]

Ingrediënten

 • 20 g boter
 • 1/2 el bloem
 • 800 g marlijnfilets
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 200 g spekblokjes
 • peper en zout
 • tijm
 • 25 cl rode wijn
 • Bereidingswijze
  Dompel het spek in kokend water. Laat het na drie minuten koken uitlekken en doe het schrikken onder een straal koud water. Droog het in absorberend papier. Fruit het spek in een pannetje met de gesmolten boter. Wanneer het goudbruin is, bestrooit u het met bloem, meng voorzichtig gedurende twee minuten en bevochtig daarna met de rode wijn. Voeg de tijm toe, het geperste teentje knoflook en peper. Laat alles langzaam sudderen gedurende 10 minuten. Ondertussen bakt u de marlijnsteaks in een grote pan met olijfolie. Wanneer ze bruinkleurig zijn aan beide zijden, haalt u ze uit de pan. Giet het bakvet uit de pan, giet de saus erin en schraap de jus los van de pan. Leg de steaks terug in de pan en laat alles nog enkele minuten sudderen. Breng op smaak. Dien de marlijnsteaks op met de saus.

  Reageer op dit artikel