artikel

Organisatie Vierdaagse verbiedt gratis water

Horeca

Het nieuwe bronwatermerk H2olland mag de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse geen gratis verfrissing aanbieden. De organisatie heeft afspraken met cateraar Albron en beide partijen weten niets van het initiatief van het zakelijk project van dj Willem van Kooten, die deze zomer een half miljoen flesjes wil uitdelen.

‘Wij hebben afspraken met Albron over verzorging van de wandelaars en zowel zij als de sponsorcommissie heeft ooit gehoord van H2olland’, laat een woordvoerder van het wandelevenement weten. ‘Bovendien is een vergunning nodig van de gemeentes aan de route en die had voor 1 april aangevraagd moeten zijn. Wij zullen dus optreden als binnen de gemeentegrenzen zomaar water wordt uitgedeeld.’

Een zegsman van H2olland blijft optimistisch. ‘We zijn hoe dan ook van plan naar de Vierdaagse te komen. Daarvoor kunnen we aansluiting zoeken bij een horecabedrijf dat wel een vergunning heeft.’

Het water van H2olland komt uit een bron in het Drentse Anloo. Eigenaar Van Kooten wil marktleider Spa van de troon stoten.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel