artikel

Sligro profiteert van overname Deli XL

Horeca

Bestuursvoorzitter Abel Slippens van Sligro denkt voordeel te kunnen halen uit de overname van Deli XL door Bidvest. ‘Er komt een reorganisatie bij Deli XL en daarvan kan Sligro profiteren’, zo vertelde de topman tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Sligro was lang in onderhandeling over een overname van Deli XL. Volgens Slippens bracht het bedrijf een bod uit, dat van een zelfde niveau was als het bedrag dat Bidvest deed. Waarom Ahold koos voor de Zuid-Afrikaanse onderneming is Slippens ‘niet helemaal duidelijk’.

Slippens denkt dat Sligro klanten kan weghalen bij Deli XL. Bidvest is verder niet actie in Nederland, dus op het punt van synergie maakt de overname Deli XL niet sterker’, zo luidt de mening van de topman. ‘Het bedrijf heeft in de nieuwe situatie zeker geen inkoopvoorsprong. Bidvest gaf daarnaast zelf al aan dat Deli XL te weinig renderend is. Er komt dus een reorganisatie en daarvan kan Sligro profiteren.’

Sligro verwacht vooral nieuwe contracten waar het gaat om toelevering van instellingen. De groothandel doet dat binnen dit segment onder de naam Van Hoeckel. Slippens denkt dat veel bedrijven de beslissing van Ahold hebben afgewacht en verwacht nu een flinke slag te kunnen slaan met Van Hoeckel.

Terug naar nieuwsoverzicht