artikel

Spiesjes van scharrel- of hoevekipfilet met cajunkruiden en dressing met Mongozo

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 600 gram scharrel- of hoevekipfilet 2 theelepels cajunkruiden (melange voor gevogelte) 1 eetlepel vers citroensap 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 2 dl Mongozo Coconut (flesje van 33 cl) 1 eetlepel fijngehakte bieslook verse korianderblaadjes peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze:Scharrel- of hoevekipfilet in gelijkmatige blokjes snijden en gedurende […]

Ingrediënten voor vier personen:

  • 600 gram scharrel- of hoevekipfilet
  • 2 theelepels cajunkruiden (melange voor gevogelte)
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 dl Mongozo Coconut (flesje van 33 cl)
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • verse korianderblaadjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Scharrel- of hoevekipfilet in gelijkmatige blokjes snijden en gedurende 2 uur in een mengsel van citroensap, 3 eetlepels olie en cajunkruiden marineren. Af en toe omkeren. De blokjes aan spiesjes rijgen (bij gebruik van houten spiesjes, de spiesjes 1 uur in koud water leggen om aanbranden tegen te gaan). Drie eetlepels olie met een garde door het bier kloppen of met een staafmixer tot een egaal geheel roeren. Naar smaak iets meer bier toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en de fijngehakte bieslook erdoor roeren.. De spiesjes onder een hete grill of op een grillpan of op de barbecue plaatsen en aan beide kanten goudbruin grillen. Garneren met verse korianderblaadjes. Met de dressing serveren, vergezeld van stokbrood of ciabatta. Een goed gekoeld glas Mongozo Coconut hierbij drinken.

Reageer op dit artikel