artikel

Talent van de Week: Mark Hendriks

Horeca

Mark Hendriks is van 11 augustus 1984. Hij is assistent manager van conferentiecentrum Kapellerput in Heeze. Tot zover geen bijzonderheden. Maar nu komt het. Marks belangrijkste horecagebeurtenis is de vraag hoe we als branche moeten omgaan met een toekomstig rookverbod in de gehele horeca. Kijk, dat noemen we nog eens vooruitzien en anticiperen op hedendaagse ontwikkelingen in ons vak. Heerlijk. De jury van Talent van de Week kan dan ook niet om deze veelbelovende manager heen en stelt hem graag aan u voor.

Opleiding?
Middelbare Hotel School De Rooi Pannen in Tilburg. Niveau 4, horeca-ondernemer/manager.

Horecadebuut?
Conferentiecentrum Kapellerput in Heeze. Als assistent manager.

Leermeester?
Dat zijn er drie. Directeur Rik Hüsken en restaurantmanager Harm van Beurden van Kapellerput. Hüsken vanwege zijn ‘management skills’ en enorm hart voor de zaak. Van Beurden heeft mij geholpen met een breed scala aan onderwerpen binnen het bedrijf. Hij heeft, net als ik, een instelling ‘een nieuwe uitdaging’ voor ogen te stellen. Vanuit school moet de leermeester toch wel meneer R. Voorzee zijn. Hij heeft een heel ondersteunend karakter en is oprecht en eerlijk.

Inspiratie?
Uitdagingen die via mijn werkzaamheden naar voren komen. Een nieuwe dag betekent met nieuwe kansen.

Droomgerecht?
Oesters gegratineerd met kaas en champagnesaus.

Horecakennis verbreden?
Internet, horecavakbladen en nieuwsbrieven.

Waar het liefst werken?
Ik denk dat ik nu op een heel leerzaam en leuk bedrijf terecht ben gekomen. Het buitenland trekt ook nog steeds mijn aandacht, een eigen hotel zou geweldig zijn… Een droom op zich.

Ergernis op werkplek?
Nergens aan, ik heb geweldig leuke collega’s.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Die komen gaat: het roken binnen de horeca geheel afschaffen. Dit zal ontaarden in een rookvrije en niet rookvrije cultuur. Dat wordt interessant.

Iets overdoen?
Mijn wijncursus. Die had ik naar mijn beleving beter kunnen doen. Ik ben hiervoor wel geslaagd, maar “net op het randje”… Jammer.

Zwakste punt?
Ik kan moeilijk “nee” zeggen… Maar hieraan ben ik aan het werken. Het moet namelijk niet tegen je gaan werken.

Beste horecabeslissing?
Hier op Kapellerput mijn loopbaan beginnen. Tevens een aantal gerelateerde zaken op de werkvloer die goed zijn uitgepakt door een beslissing van mijn kant. Dat geeft een positieve lading aan je zelfvertrouwen.

Spijt?
Geen idee?

Allerliefste bezit?
Een zilveren pen die ik heb gekregen op een diploma-uitreiking. Dat blijft je toch bij.

Welk misverstand bestaat er over jou?
Ik ben netjes en correct, maar als het erop aan komt kan ik zeggen waar het op staat. Dat is af en toe gewoon nodig.

Over tien jaar….
wil ik met alle opgedane ervaringen een nieuwe weg in slaan, binnen Kapellerput of een bedrijf waar ik dan werk. Ik wil behalen wat er te behalen is.