artikel

Uitbreiding Delfts Brood door cateringcontracten

Horeca

Delfts Brood gaat uitbreiden. De broodfabriek uit Delft wil nog voor Pasen 2006 een nieuwe bakkerij hebben waar alleen wordt gebakken voor de luchtvaartmaatschappijen Swiss Air, British Airways en KLM.

De broodfabriek sloot vorige week cateringcontracten met beide buitenlandse maatschappijen en levert al langer aan KLM. Dit betekent dat de onderneming wekelijks 500.000 (extra) kant-en-klare broodjes gaat leveren. Op dit moment bakt Delfts Brood ongeveer drie miljoen broden en broodjes voor onder andere supermarktconcern Lidl. Directeur Toon van Nuland liet al doorschemeren dat een nieuwe locatie waarschijnlijk nodig zou zijn, omdat de cateringactiviteiten moeilijk te combineren zijn met een bakkerij.

Delfts Brood wijkt uit naar Wateringen. Op een nieuw terrein van anderhalve hectare wordt een hal van tweeduizend vierkante meter gebouwd die bestemd is voor alle inflightcateringactiviteiten. Een architect heeft inmiddels opdracht gekregen een ontwerp te maken.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel