artikel

Air France-KLM bespaart op vruchtensap

Horeca

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM bespaart miljoenen euro’s door de gezamenlijke inkoop via het on line inkoopsysteem Procuri, dat internetveilingen mogelijk maakt. Op de gezamenlijke inkoop van twintig miljoen liter vruchtensap bespaarde de gefuseerde onderneming 20 procent.

De inkopers van KLM Inflight Services werken al langer met Procuri. Air France maakt daarvan nu voor het eerst gebruik. Onlangs werd een order voor de inkoop van 20 miljoen liter vruchtensappen voor de komende drie jaar geveild.

Middels monsters werden de diverse producten van aanbieders getest op onder meer smaak en gebruiksgemak. Het Duitse Granini bood uiteindelijk de beste prijs-kwaliteitverhouding bij de literverpakkingen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel