artikel

Cateringpersoneel houdt vliegtuigen aan de grond

Horeca

British Airways (BA) schrapt al haar vluchten van en naar het Londense vliegveld Heathrow tot zeker vrijdagavond 12 augustus 19.00 uur. Aanleiding is het mislukken van een overleg dat een wilde staking op de luchthaven had moeten beëindigen. Werknemers van BA staken uit solidariteit met ontslagen personeel van cateraar Gate Gourmet.

De luchtvaartcateraar ontsloeg woensdag ongeveer achthonderd mensen die deelnamen aan een wilde staking tegen een reorganisatie bij Gate Gourmet. Uit solidariteit met deze werknemers legden ongeveer duizend bagage-afhandelaars, vliegtuigbeladers, buschauffeurs en andere werknemers van de Britse luchtvaartmaatschappij hun werkzaamheden neer.

De staking bij Gate Gourmet had er eerde toe geleid dat BA zijn reizigers geen maaltijden kon aanbieden. Toen personeel van de luchtvaartmaatschappij ook ging staken, was BA donderdag al gedwongen een aantal vluchten te schrappen. Daardoor strandden ongeveer 20.000 passagiers op Heathrow.

Donderdagavond weigerde Gate Gourmet ook na overleg met de betrokken vakbonden de ontslagen werknemers weer in dienst te nemen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel