artikel

Gezonde voeding populairder dan diëten

Horeca

Diëten zijn uit en gezonde voeding is in, in ieder geval in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit gegevens van een enquête van marktonderzoeksbureau Mintel. Maar liefst 67 procent van de ondervraagden gaf daarin aan te experimenteren met gezondere voeding, terwijl slechts 11 procent bereid bleek een nieuw dieet te proberen.

Volgens Marcia Mogelonsky van Mittel is de grote dieetrage over. Het grote publiek heeft zich van de diëten afgekeerd en lijkt meer oog te krijgen voor de combinatie van gezond voedsel, verstandig eten en lichaamsbeweging.

De Amerikaanse industrie leek de ontwikkeling te onderkennen, want in 2004 verschenen ruim tweeduizend nieuwe producten die geen of weinig koolhydraten bevatten. En in de eerste zes maanden van dit jaar liep het aantal low-carb marktintroducties terug tot minder dan zevenhonderd.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel