artikel

Knapperige prei-saliebundeltjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen: 1 prei 6 blaadjes salie 75 gram bloem 1 ei ruim 1/2 dl melk zout (versgemalen)peper frituurolie (of ca. 1 1/2 dl zonnebloemolie) Bereidingswijze:Was de prei en snij deze in dunne reepjes (julienne). Snij de salie fijn. Zeef de bloem boven een kom, klop het ei los (bewaar de helft voor […]

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 prei
  • 6 blaadjes salie
  • 75 gram bloem
  • 1 ei
  • ruim 1/2 dl melk
  • zout
  • (versgemalen)peper
  • frituurolie (of ca. 1 1/2 dl zonnebloemolie)

Bereidingswijze:
Was de prei en snij deze in dunne reepjes (julienne). Snij de salie fijn. Zeef de bloem boven een kom, klop het ei los (bewaar de helft voor bijvoorbeeld voor door bijvoorbeeld gehakt) voeg de andere helft van het ei en de melk toe en klop er een glad, niet te dik beslag van. Voeg ca. ½ theelepel zout en wat peper toe. Roer prei en salie door het beslag. Verhit de frituurolie (of verhit de zonnebloemolie in een wok) tot circa 170 graden C. Schep met een metalen zeefje of met twee eetlepels kleine schepjes van het preibeslag op. Laat ze even uitlekken en laat ze in de hete olie glijden. Frituur de groentebundeltjes met 3 à 4 stuks tegelijk in circa 3 minuten krokant en licht goudbruin. Keer ze halverwege. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Reageer op dit artikel