artikel

Kwart van de patiënten is ondervoed

Horeca

Een kwart van de patiënten die zich melden bij de polikliniek van een ziekhuis, is ondervoed. Wetenschappers en artsen hebben daarover aan de bel getrokken bij Volksgezondheid, meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de artsen herkennen huisartsen en verpleegkundigen vaak de symptomen van ondervoeding niet. Patiënten die ondervoed zijn, lopen sneller infecties op en herstellen minder snel. Operaties moeten soms worden uitgesteld, omdat de patiënten eerst moeten aansterken.

De resultaten zijn afkomstig uit een onderzoek van het Amphia Ziekenhuis in Breda. De ondervoede patiënten komen eiwitten en mineralen tekort, ook al hebben ze een normaal gewicht. De artsen pleiten voor een standaardonderzoek naar ondervoeding op de poliklinieken.

Terug naar nieuwsoverzicht