artikel

Melk uit plastic fles is lekkerder

Horeca

Een overgrote meerderheid van de schoolkinderen in de Verenigde Staten vindt melk uit een plastic fles lekkerder dan melk uit een kartonnen pak. Dat blijkt uit een onderzoek van de National Dairy Council. De kinderen kregen twee verpakkingen met precies dezelfde melk voorgezet, waarbij ook de tekst en de figuren op de verpakkingen gelijk waren.

Toch vond 94 procent van de kinderen dat de fles ‘beter’ was dan het pak. Van de kinderen vond 86 procent dat je gemakkelijker uit een fles drinkt dan uit een pak en 67 procent was van mening dat de melk uit de fles ook een betere smaak had dan de melk uit het pak.

De National Dairy Council ziet in de resultaten een aanbeveling om schoolmelk uitsluitend in plastic flessen te distribueren.

Terug naar nieuwsoverzicht