artikel

NPM Capital nieuwe eigenaar De Boer Tenten

Horeca

Investeringsmaatschappij NPM Capital wordt de nieuwe eigenaar van De Boer Tenten BV. Beide partijen hebben hierover een principeovereenkomst gesloten, zo meldt het Alkmaarse tentenverhuurbedrijf.

NPM Capital neemt het meerderheidsbelang over van de Britse investeerder 3i en is eveneens van plan het 30 procentbelang van oprichtersfamilie De Boer te kopen. Bedragen zijn niet bekendgemaakt.

Volgens directeur K. Tesselaar past de eigendomswisseling uitstekend in de expansieplannen. De Boer Tenten is marktleider met het verhuur van tenten en andere vormen van tijdelijke accommodaties en wil zijn omzet van 60 miljoen euro in drie jaar tijd verdubbelen. Daarvoor gaat het bedrijf zich richten op het gebruik van tenten voor semi-permanente huisvesting voor bijvoorbeeld supermarkten en studenten.

De strategiewijziging heeft begin vorige maand tot spanningen geleid met enkele medewerkers en de familie De Boer. Zij zagen geen heil in de ingeslagen weg. Volgens Tesselaar zijn de problemen inmiddels uit de lucht. De directeur zei te verwachten dat na de overname het aantal personeelsleden eerder toeneemt dan afneemt. Bij De Boer Tenten werken 350 mensen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel