artikel

Polsbandjes Lowlands tegen alcoholmisbruik

Horeca

Lowlands in Biddinghuizen gaat werken met speciale polsbandjes. Het muziekfestival wil op die manier drankgebruik onder jongeren tot 16 jaar tegengaan.

Jonge festivalbezoekers krijgen een andere kleur polsbandje dan oudere bezoekers. De bandjes worden verstrekt na legitimatie bij de ingang. Op die manier wordt de leeftijd van de bezoekers achterhaald. Vervolgens wordt een bijbehorend bandje uitgedeeld. Zo is het voor te jonge bezoekers niet mogelijk sterke drank te krijgen.

De Voedsel en Waren Autoriteit heeft aangekondigd deze zomer scherpe controles uit te voeren op het schenken van alcohol aan jongeren. Het is de eerste maal dat Lowlands met een dergelijk polsbandjessysteem gaat werken. Lowlands wordt gehouden van 19 tot en met 21 augustus in Biddinghuizen in Flevoland.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel