artikel

Talent van de Week: Pepijn Verburg

Horeca

Pepijn Verburg. Kent u hem nog? Vorig jaar april won de 22-jarige student de Misset Horeca Kennistest. De bedoeling van de Misset Horeca Kennistest was om zeventien vragen zo snel mogelijk goed te beantwoorden in een zo kort mogelijke tijd. Pepijn stortte zich als een razende op de test en won glorieus. Met het prijzengeld van 2.500, kocht Pepijn een stageplaats bij het Hilton Hotel Minneapolis. Maar hoe bevalt het hem daar? Zibb.nl/horeca was erg benieuwd naar Pepijns Amerikaanse belevenissen en klom in de digitale pen. Pepijn reageerde al snel.

Opleiding?
Na één jaar Management, Economie & Recht te hebben gestudeerd, ben ik nu bezig met de afronding van de opleiding MHTV International Hotel Management School Breda.

Horecadebuut?
Op mijn veertiende ben ik begonnen in restaurant/ijssalon ‘De Graaf van Haamstede’ in Burgh-Haamstede. Dat begon als een vakantiebaantje, waarbij ik in de zomervakantie drankjes en ijscoupes klaarmaakte. Vanaf mijn vijftiende ben ik in de bediening gaan werken.

Op mijn 18e ben ik bij Hotel Grand Café Bolsjoi in Goes begonnen, ook in de bediening. Ik heb altijd met heel veel plezier bij Bolsjoi gewerkt, en ik heb er bovendien veel vrienden aan over gehouden.

Daarna heb ik een half jaar stage gelopen in Hotel Mon Port, een 4-sterren spa hotel met 111 kamers in Port d’Andratx in het Zuid-Westen van Mallorca. Ik heb daar 6 maanden in de receptie gewerkt. Toen ik weer terug was in Nederland ben ik meteen weer bij Bolsjoi begonnen. Daar heb ik vervolgens gewerkt tot September 2004.

Na in totaal 2,5 bij Bolsjoi te hebben gewerkt, begon ik in September 2004 aan het laatste jaar van mijn opleiding aan de NHTV International Hotel Management School Breda. Daarvoor volg ik momenteel een carriere-programma van 18 maanden bij Hilton Minneapolis, een conventiehotel met 821 kamers. Ik werk voornamelijk in de Front Office als management-stagiair. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om veel cross-trainings te doen binnen andere afdelingen van het hotel. In Januari 2006 hoop ik af te studeren in Breda.

Leermeester?
Tijdens het eerste jaar van mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in Breda had ik praktijklessen van Cees van Beek. In die lessen verwerkte hij veel ervaringen. De passie en het enthousiasme waarmee hij over de horeca vertelde zijn me altijd bijgebleven.

Inspiratie?
Op het moment haal ik mijn inspiratie vooral uit de verschillende ervaringen die ik opdoe bij Hilton Mineapolis en in de VS in het algemeen. De Director of Front Office daar inspireert me met de positieve instelling die ze heeft in alles wat ze doet.

Droomgerecht?
‘Kabeljauw à la Babette’ is een van mijn favoriete gerechten. Dit ovengerecht is een recept van de kok van De Graaf van Haamstede. Het bevat kabeljauw, prei, tomaat en champignons. Tegenwoordig staat het niet meer op de kaart in Burgh-Haamstede, maar als ik in Nederland ben eten we het nog wel steeds.

Horecakennis verbreden?
Buiten de boeken die ik gebruik voor mijn opleiding, maak ik voornamelijk gebruik van horecanieuwsbrieven en het internet. Dit omdat nou eenmaal de makkelijkste en snelste manier is om ‘even’ dingen op te zoeken. Verder leer ik momenteel natuurlijk erg veel tijdens mijn stage bij Hilton Minneapolis.

Meest begeerde werkplek?
Op het moment heb ik het erg naar mijn zin bij Hilton Minneapolis, omdat ik veel mogelijkheden heb om cross trainings te doen. Na mijn stage zou ik graag in een kleinschalig hotel werken. Een 4- of 5-sterren design hotel spreekt me erg aan. Het concept van een hotelketen als ‘W Hotels’ van Starwood spreekt me erg aan, maar ook andere boutique hotels vind ik mooi. Ik zou graag die richting op willen na mijn stage in de VS.

Ergernis op de werkplek?
Ik erger me aan ongeïnspirereende mensen die er de kantjes van af lopen.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Het winnen van de Misset Horeca Kennistest 2004 is uiteraard één van mijn belangrijkste gebeurtenissen. Op die manier ben ik in contact gekomen met HRC International – het wervings- en selectiebureau waarmee ik mijn stage in de VS heb geregeld.

Iets over doen?
Ik had op kamers moeten gaan toen ik begon aan mijn studie in Breda. Op die manier had ik nog wat mee kunnen maken van ‘het studentenleven’.

Zwakste punt?
Ik heb soms te snel mijn oordeel klaar.

Beste horecabeslissing?
Het is een goede beslissing geweest om mijn carriereprogramma te gaan volgen in de VS. Ik vind het nog steeds een leuke manier om mijn studie af te ronden, en tegelijkertijd mijn ‘professionele carrière’ te beginnen.

Allerliefste bezit?
Buiten de horeca om is dat mijn mountainbike.

Over tien jaar
Mijn belangrijkste doel is om af te studeren in januari 2006. Vervolgens hoop ik mezelf op te werken naar een managementfunctie in een hotelketen waar ik mijn passie voor de horeca kwijt kan.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik….
positive thoughts!

Reageer op dit artikel