artikel

Zoetzure prei met Spaanse peper

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen: 500 gram prei 1/2 rode Spaanse peper 1-2 eetlepels olie 1 teentje knoflook 1 1/2 eetlepel azijn 1 eetlepel suiker 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel ketjap manis 1 theelepel bouillonpoeder 3 takjes bladselderij Bereidingswijze:Verwijder de lelijke bladeren en het worteluiteinde van de prei en was de groente. Snij de prei in […]

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram prei
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • 1-2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 3 takjes bladselderij

Bereidingswijze:
Verwijder de lelijke bladeren en het worteluiteinde van de prei en was de groente. Snij de prei in ringen van 1 cm dikte. Snij het kapje met de steelaanzet van de rode peper. Rol de peper tussen de handen en klop de pitjes uit de peper. Snij de peper in zeer dunne ringetjes. Verhit in een braadpan de olie en pers er het teentje knoflook boven uit. Voeg de peperringetjes toe en laat knoflook en peper op een laag vuur zachtjes 1 minuut bakken. Bak de prei op een hoog vuur mee en voeg na 3 minuten azijn, suiker, gembersiroop, ketjap, bouillonpoeder en 1/2 dl water toe. Roer goed door. Laat alles 3 minuten met het deksel op de pan, zachtjes stoven. Doe de zoetzure prei over in een voorverwarmde schaal en knip de takjes selderij er boven fijn. Lekker bij een Indische of Chinese maaltijd.