artikel

Café Noir, Arnhem

Horeca

Café Noir is heropend met een hip interieur. Het ‘zwarte’ café is gesitueerd in het witte, monumentale pand van hotel Blanc. Hier ontbijten de hotelgasten, terwijl ze er overdag en ’s avonds kunnen borrelen of loungen in de zithoek achterin de zaak. Daarnaast creëert café Noir een ontmoetingsplaats voor Arnhemmers en passanten. ‘We willen graag […]

Café Noir is heropend met een hip interieur. Het ‘zwarte’ café is gesitueerd in het witte, monumentale pand van hotel Blanc. Hier ontbijten de hotelgasten, terwijl ze er overdag en ’s avonds kunnen borrelen of loungen in de zithoek achterin de zaak. Daarnaast creëert café Noir een ontmoetingsplaats voor Arnhemmers en passanten. ‘We willen graag laagdrempelig zijn en iedereen, ook mensen die alléén binnenkomen, een veilig gevoel geven’, zeggen Willem Rouwmaat en Jolande van Amerongen.
Het duo wilde af van de traditionele cafésfeer en ging op zoek naar een meer eigentijds concept, met plaats voor een leestafel, gezellige zitjes en een relaxruimte met tv. Ze kozen voor meubilair in aardetinten en af en toe een uitschieter in oranje of oker. Blikvanger is de retro-wand met Warholiaans motief en de verlichting. Hoewel het café geen restaurantfunctie heeft, kunnen mensen er wel terecht voor kleine hapjes, broodjes en maaltijdsalades. Café Noir heeft een eigen ingang, met een piepklein terras voor de deur.

Coehoornstraat 4-8. Tel. (026) 442 80 72.
Capaciteit: 40 zitplaatsen; driesterrenhotel met 22 kamers en 3 zaaltjes.
Prijsindicatie: koffie €1,50; tapbiertje €1,75; maaltijdsalades vanaf €5,50.
Geopend: ma t/m vr 11.00-24.00 uur. Za/zo partijen op afspraak.

Reageer op dit artikel