artikel

Karbonaadje met schorsenerenpuree

Horeca

Ingrediënten:

 • 750 g Bintjes
 • 800 g schorseneren
 • 10 karbonaadjes met been a 200 g
 • 5 dl melk
 • 2 dl slagroom
 • 5 dl arachide olie
 • 100 g kastanjechampignons
 • 100 g geklaarde roomboter
 • 1 dl fond
 • 5 dl kruidenbouillon
 • 0,5 bos tijn
 • 0,5 bos rozemarijn
 • 10 g maïzena
 • 5 g nootmuskaat
 • peper, zout

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen en schorseneren (houd er twee apart) in de melk. Maak er puree van met de slagroom, nootmuskaat, peper en zout.Kruid de karbonaadjes met rozemarijn, tijm, peper en zout. Bak ze bruin in de geklaarde boter. Haal het vet uit de pan, blus af met water, breng op smaak en bind eventueel met maïzena.

Snijd de champignons in zeer dunne plakjes en blancheer die in de kruidenbouillon. Snijd de apart gehouden schorseneren in lange repen met een dunschiller. Bak ze in de arachide olie. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel