artikel

Talent van de Week: Danny van Wessel

Horeca

Villa Rozenrust in Leidschendam is een eerbiedwaardig restaurant, een A-merk. Maar alle wisselingen van de wacht hebben het imago de afgelopen jaren deukjes bezorgd. Twee jonge Limburgers moeten die schade ongedaan zien te maken en voor nieuw elan zorgen. ‘Dé kans van mijn leven’, volgens Danny van Wessel. De jonge chefkok realiseert zich dat hij in de voetsporen treedt van culinaire grootheden als Cees Helder, Huub Biro, Roberto de Luca en Christian van der Linden, maar die uitdaging gaat hij aan met een mengeling van kalmte en flair.

Opleiding?
De vierjarige BBL-opleiding te Sittard.

Horecadebuut?
Mijn horecadebuut? Dat was als leerling bij restaurant De Ophovener Molen in Sittard.

Leermeester?
Patron cuisinier Michél Kagenaar van In De’n Dillegaard heeft de meeste indruk gemaakt.

Inspiratie?
Die haal ik uit boeken, foto’s, etentjes en eigen ontwikkeling van producten.

Droomgerecht?
Ravioli de foie gras.

Meest begeerde werkplek?
Dan zeg ik toch El Bulli. Ferran Adria is gewéldig!

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Toen we de eerste Michelinster kregen bij restaurant In De’n Dillegaard heb ik dagen rondgelopen met een gelukzalig gevoel.

Zwakste punt?
Koppigheid.

Beste horecabeslissing?
Zonder twijfel is dat mijn beslissing om bij een sterrenzaak als In De’n Dillegaard te gaan werken. De overstap naar een chef-kok functie bij Villa Rozenrust liep hierdoor veel gemakkelijker.

Allerliefste bezit?
Mijn Globalmessen. Maar tja, iedere kok is gek op zijn messen.

Over tien jaar…
Een eigen zaak met mijn vriendin Chica Blom die ook in de horeca werkt.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik….
aan het experimenteren met nieuwe producten.

Reageer op dit artikel