artikel

Groentespaghetti met kruidenkaassausje

Horeca

Ingrediënten:150 gram koolraap 125 gram wortel 100 gram komkommer zout, peper 100 gram kruidenroomkaas (light) 2 eetlepels crème fraîche of kwark Bereiding:Snij de koolraap in dikke plakken, weeg 150 gram af en schil de plak(ken). Schil de wortel dun. Was de komkommer. Schil met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten (spaghetti) van de groenten en […]

Ingrediënten:
150 gram koolraap
125 gram wortel
100 gram komkommer
zout, peper
100 gram kruidenroomkaas (light)
2 eetlepels crème fraîche of kwark

Bereiding:Snij de koolraap in dikke plakken, weeg 150 gram af en schil de plak(ken). Schil de wortel dun. Was de komkommer. Schil met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten (spaghetti) van de groenten en doe de koolraap en wortel in een stoommandje of hittebestendig vergiet. Strooi er wat zout over. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de koolraap en de wortel boven het kokende water, afgedekt, in circa 15 minuten net gaar. Voeg de laatste 3 minuten de linten komkommer toe aan de groenten.
Roer intussen de kruidenroomkaas uit met de crème fraîche of kwark en peper naar smaak. Verwarm de saus, laat niet koken.
Serveer de groentespaghetti met de kruidenkaassaus en gekookte krielaardappelen.

Reageer op dit artikel