artikel

Gruwelhapjes

Horeca

Bevroren Jack-o’-LanternsBenodigdheden:SinsappelsChocolade-ijsKaneelstokjes Een lekker toetje. Neem een sinaasappel en snij daar een ruime kap van af. Hol de sinaasappel en de kap uit. Snij uit de schil een paar figuren, net als bij een lampion. Vul de schil met chocolade-ijs. Maak in de kap een gat. Doe de kap weer op de sinasappel en steek […]

Bevroren Jack-o’-LanternsBenodigdheden:
Sinsappels
Chocolade-ijs
Kaneelstokjes

Een lekker toetje. Neem een sinaasappel en snij daar een ruime kap van af. Hol de sinaasappel en de kap uit. Snij uit de schil een paar figuren, net als bij een lampion. Vul de schil met chocolade-ijs. Maak in de kap een gat. Doe de kap weer op de sinasappel en steek een kaneelstok door de kap. Zet deze voor een uur of drie terug in de vriezer. Als u de schil heel houdt en de sinasappel vult met fruit en een beetje ijs er bovenop, dan heeft u een heerlijke variant op dit toetje.

BotjesBenodigdheden:
Drie, grote witte eieren
Een theelepel zout
2/3 kopje witte suiker
Een 1/2 theelepeltje vanille
Een klein beetje anti-klontermiddel

Zet de oven aan op 200 graden, zodat die kan voorverwarmen. Op de bakplaat leg je bruin bakpapier.Pak een grote kom. Stop daar de eieren, de creme en het zout in. Doe daarna het suiker en de vanille erbij. Niet te snel hoor.Roer alles door elkaar. Als alles goed gemixed is, stop je het druiperige spul in een spuitzak.Spuit het beslag in de vorm van botjes op de bakplaat. Klaar? Leg de bakplaat in de oven. Na een uur kun je de botjes uit de oven halen. Laat ze wel nog een uur afkoelen..Na een uur kun je de koekje uit de oven halen. Laat ze wel nog een uur afkoelen.

DrappieBenodigdheden:
Twee appels
Kaneel
Suiker
Banaan
Klokhuis uitsnijder
Boter

Pak de appel en haal het klokhuis er uit met de klokhuis uitsnijder. Pak de banaan en snij er een plakje af, niet al te dun. Doe dat plakje onder in de appel zodat er niet meer kaneelsuiker en appel doorheen kan vallen. Pak de tweede appel en snij hem in vier stukken. Je hebt maar 1/4 deel van nodig. Schil het stukje en snij het in hele kleine stukjes. Stop de kleine stukjes in de appel, en doe er wat kaneel en suiker over heen. Pak de pan en doe er wat kaneel en suiker in roer dat een beetje door elkaar en giet het in de appel. Snij nog een plakje niet al te dun en doe hem aan de bovenkant. Smakelijk!