artikel

Het Wapen van Sandenburg, Doorn

Horeca

Een Zwitsers chalet uit de negentiende eeuw, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Daarin is Het Wapen van Sandenburg gevestigd. Peter en Yvonne Anjema hebben na twaalf jaar de eetgelegenheid overgedaan aan Michel en Angèle Boereboom. Broer en zus zijn opgegroeid in een horecagezin. De laatste achtenhalf jaar runden ze brasserie De Pepermolen in Hoevelaken, maar ze waren toe aan een nieuwe uitdaging.

Het historische pand lieten ze compleet renoveren. ‘Werkelijk alles is nieuw. Alleen de buitenmuren stonden nog’, vertelt Angèle. De klassieke stijl van het oude gedeelte is gebleven, inclusief de originele balken in het plafond en de houten lambrisering. De rest van het interieur is van een moderne touch voorzien.
Een aanwinst voor het restaurant is de nieuwe serre en een aansluitend terras aan de achterkant, met uitzicht op het bos. ‘We willen de gasten op hun gemak stellen in een huiselijke omgeving. Hen aandacht geven en echte gastvrijheid verlenen. Kleinschaligheid en à la carte koken. Daar kiezen we voor. We boeken dus geen bruiloften en partijen’, stelt Angèle.

Sandenburgerlaan 2. Tel. (0343) 41 21 27. Capaciteit: 60 zitplaatsen; terras 20. Prijsindicatie: hoofdgerechten vanaf €17,25; viergangenmenu €28,50. Geopend vanaf 17.00 uur. Ma/di gesloten.

Reageer op dit artikel