artikel

Talent van de Week: Michael van ’t Hoff

Horeca

Vier jonge koks kregen op 12 september in het Kurhaus in Scheveningen het nieuwe diploma SVH gezel Chef-kok overhandigd. Dit illustere viertal heeft als eerste in Nederland dit nieuwe diploma behaald. De opleiding is vooral gericht op keukenmanagement.

Centraal in de opleiding staat hun rol als leider en coach van het keukenteam en het ontwikkelen van een helikopterview over keuken en restaurant. Volgens Ben Rijgersberg, directeur van het Horeca Branche Instituut, hebben deze koks alles in huis om zich te ontwikkelen tot SVH-Meesterkok. Talenten in de dop dus. Tijd om eens te kijken wie deze jonge koks zijn. Deze week: Michal van ’t Hoff, chef roti bij Kandisky, het restaurant van het Kurhaus in Scheveningen.

Opleiding?
Het traject dat ik achtereenvolgens gevolgd heb: VMBO/mavo, Consumptieve techniek koken, serveren Beroepsopleiding niveau 2, beroepsopleiding niveau 3 (KMBO). Na het afronden van deze opleidingen ben ik begonnen in de sterklas. Onlangs heb ik uit handen van de heer Kranenborg mijn diploma SVH gezel Chef kok in ontvangst mogen nemen. Een bijzondere gebeurtenis.

Horecadebuut?
Dat was als leerling-kok bij de Wevershoeve in Ridderkerk.

Leermeester?
egene die de meeste indruk op mij heb gemaakt is Erik van Loo van deZwetheul in Delft door zijn precisie.

Inspiratie?
Een ochtendje I.S.P.C. afstruinen, levert heel wat inspiratie op.

Droomgerecht?
Dat kan ik zonder twijfel noemen; een mooi gebraden duif met eigen jus en gebakken ganzenlever.

Horecakennis verbreden?
Kookboeken staan toch wel op de eerste plaats. Ik heb zojuist nog het Grand Livre de Cuisine d’Alaine Ducasse aan mijn collectie toegevoegd. Daar ga ik weer veel van leren. Wat voor mij ook erg belangrijk is voor de ontwikkeling, is het contact met de leveranciers.

Meest begeerde werkplek?
Parkheuvel, waar anders?

Ergernis op de werkplek?
Ik erger me groen en geel aan rommel op de werkplek. Waarom niet iedereen zijn spullen achter zijn kont opruimt, vraag ik me regelmatig af.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Op het persoonlijk vlak is dat het ontvangen van mijn diploma SVH gezel Chef-kok afgelopen 12 september.

Allerliefste bezit?
Mijn messenkoffer en mijn pepermolen.

Over tien jaar…
wil ik meesterkok zijn in mijn eigen restaurant.

Als ik naar mijn werk ga denk ik…
Hè, weer lekker koken.

Reageer op dit artikel