artikel

Talent van de Week: Michiel Groenewegen

Horeca

Vier jonge koks kregen op 12 september in het Kurhaus in Scheveningen het nieuwe diploma SVH gezel Chef-kok overhandigd. Dit illustere viertal heeft als eerste in Nederland dit nieuwe diploma behaald.Talenten in de dop dus. Tijd om eens te kijken wie deze jonge koks zijn. Deze week: Michiel Groenewegen, werkzaam bij Le Cirque in Scheveningen. Hij vertelt over inspiratie, ergernis, zwakke punten en de toekomst. Een ding is zeker, over tien jaar heeft Michiel zijn eigen patisserie-zaak.

Opleiding?
VMBO Consumptieve technieken, KMBO Basiskok, MBO-BBL Zelfstandigwerkend kok, sterklas.

Horecadebuut?
Dat was als stagair bij Retaurant De Bottelaar in Gouda.

Leermeester?
Robert Kranenborg heeft door zijn ervaring de meeste indruk op me gemaakt.

Inspiratie?
Inspiratie haal ik uit boeken, gesprekken met collega’s en het seizoen.

Droomgerecht?
Bouillabaisse met verse broodjes.

Horecakennis verbreden?
Ik zit veel achter het internet. Ook lees graag boeken van grote chefs.

Ergernis op de werkplek?
Als borden die niet ingezet worden zoals ik het had bedoeld kan ik me kapot ergeren.

Zwakste punt?
Ik kan moeilijk werk uit handen geven.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
De uitreiking van de Michelinster aan Le Cirque afgelopen januari.

Misverstand over koks?
Dat ze dik moeten zijn.

Over tien jaar…
heb ik een klein patisseriezaakje.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik…
laat ik eens een lekker kopje koffie nemen!