artikel

De Oranjerie, Barneveld

Horeca

Het park rond kasteel De Schaffelaar heeft een opknapbeurt gekregen. Op het landgoed is een replica van de begin vorige eeuw gesloopte oranjerie opnieuw opgebouwd. De voormalige plantenkas, eigendom van het Geldersch Landschap, is nu het domein van Gasterij De Oranjerie. De menukaart vermeldt onder meer koffie met gebak, soep en broodjes. Wandelaars kunnen er een met lekkernijen gevulde picknickmand bestellen. High teas, bruiloften en partijen vinden ook in De Oranjerie plaats.

De gasterij is een project van stichting De Rozelaar, waar mensen met een verstandelijke beperking werken of een stage volgen. Dagelijks werken er acht personen, zowel in de keuken als in de bediening. De bedrijfsleiding is in handen van Marc Lagerwerf. De voormalige instellingskok krijgt assistentie van enkele professionele medewerkers. De authentieke oranjerie heeft een strak interieur, met houten tafels, felrode stoelen en een natuurstenen vloer. Om de sfeer van een kas te benadrukken staan er veel planten, citrusbomen en palmen in. Op de foto Marc Lagerwerf, geflankeerd door Marianne Boon (l) en Marja Verzijl.

Stationsweg 4a. Tel. (0342) 41 96 01. Capaciteit: 40 zitplaatsen; terras 20. Prijsindicatie: koffie vanaf €1,70; frisdrank vanaf €1,50. ’s Winters geopend van 10.00-17.00 uur; zomers van 10.00-21.00 uur. Zo/ma gesloten.

Reageer op dit artikel