artikel

De Wilgenhoeve, Drachten

Horeca

Een begrip in Drachten en omstreken. Zo staat De Wilgenhoeve al dertig jaar bekend. Edwin en Loes Miedema zijn de nieuwe eigenaren. ‘Het beeld van een luxe restaurant dat voor een select publiek toegankelijk is willen wij veranderen’, zegt de kok/eigenaar. ‘Bij ons kun je voor een eerlijke prijs heerlijk eten.

Van de geurig getrokken bouillon tot de lekkernijen bij de koffie, alles wordt naar eigen zeggen ambachtelijk bereid. De kruiden komen uit het eigen kruidentuintje. Plannen voor een moestuin zijn er ook. Het klassieke interieur in de oude boerderij toverde het stel om in een moderne, maar warme ambiance. Edwin Miedema werkt z’n hele leven al in de horeca. Als laatste stond hij bij De Verandering in Sneek achter de kachel.

De Warren 2. Tel. (0512) 51 25 10. www.restaurantdewilgenhoeve.nl. Capaciteit: restaurant 80 couverts; zaal 40 zitplaatsen; terras 40. Prijsindicatie: driegangenmenu €27,50. Geopend ma t/m vr vanaf 12.00 uur. Za/zo vanaf 17.30 uur. Di gesloten.

Reageer op dit artikel