artikel

Gasten over De Engel

Horeca

‘Zo eind van de middag is er geen betere plek’, aldus een van de vaste gasten van Café De Engel in Oldenzaal. ‘Ik drink hier standaard mijn borrel. Oude jenever, soms een Ierse whisky. Dit is een goed café omdat het een duidelijke sociale functie heeft.

De wandeltocht van huis naar de stad is ook vandaag weer in De Engel geëindigd. En tradtioneel is daar het gehaktballetje voor de hond en een stevig glas Paulaner voor Renée Simons. ‘Je kunt hier rustig zitten. Alle lagen van de bevolking komen hier. En iedereen mengt met elkaar. Laatst had ik nog een praatje met Herman Finkers.’

 
Poem Derks (rechts), een vrijgezelle rechter, is in de loop der jaren een vriend van Engelbertink geworden en noemt het café ‘zijn huiskamertje’. Dit is een mooi trefpunt en bovendien een prachtig café waar rangen en standen niet bestaan. Hier wordt door de gasten het wezenlijke fatsoen nog in acht genomen en daar heeft Toon hard aan gewerkt. 
 
Toon in gesprek met Poem Derks en Renée Simons 
 
 Bij café De Engel is van alles te zien. Overal hangen schilderijen en reclameposters. Ook heel veel verschillende soorten bier en distillaten in de fles zijn overal te zien. 
Deel van het interieur van café De Engel. In het café staan ook veel tafeltjes waar de gasten rustig kunnen zitten. Deze gast leest de krant.  
Reageer op dit artikel