artikel

Parelhoen met pruimen en abrikozensaus

Horeca

Ingrediënten

 • 800 g parelhoenfilet (10 stuks)
 • 150 g kippengehakt
 • 20 stuks gedroogde pruimen
 • 10 g honing
 • 20 g abrikozenmarmelade
 • 1 dl koksroom
 • 50 g espagnolepoeder
 • 500 g schorseneren
 • 500 g winterwortel
 • 500 g courgette
 • 50 rozetten Pommes Duchesse (kant-en-klaar)
 • 200 g prei
 • 50 g roomboter
 • peper, zout

Bereidingswijze:
Plet de parelhoenfilet tussen twee stukken plastic. Leg op een stuk aluminiumfolie. Vermeng het kippengehakt met de room en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de filet met dit mengsel en leg de gewelde pruimen hier op. Wikkel het geheel in folie en gaar in de oven op 175º. (15 minuten.) Snijd de gerolde filet in plakken.

Snijd de prei in lange slierten en blancheer deze. Snij schorseneren, winterwortel en courgette in gelijke (langwerpige) stukken en blancheer in water met zout. Bind met de prei de drie soorten groenten aan elkaar. Leg hierop een klein klontje boter. Bak de Duchesse aardappelen goudbruin af in de frituur. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel