artikel

Sinaasappels uit de oven met sinaasappelsaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 handsinaasappels 125 gram suiker 200 ml sinaasappelsap 1 zakje vanillesuiker 1 eetlepel maïzena 1 eetlepel Campari 125 gram crème fraiche 2 takjes munt Voorbereiden:Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Van sinaasappel 1 exemplaar schoonboenen en met citrustrekker dunne reepjes van schil trekken. Alle sinaasappels dik schillen om vliesjes te verwijderen. […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 handsinaasappels
  • 125 gram suiker
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel Campari
  • 125 gram crème fraiche
  • 2 takjes munt

Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Van sinaasappel 1 exemplaar schoonboenen en met citrustrekker dunne reepjes van schil trekken. Alle sinaasappels dik schillen om vliesjes te verwijderen. Vruchten in 4 dikke plakken snijden, dakpansgewijs in schaal leggen.

In steelpan met dikke bodem suiker met 2 eetlepels water aan de kook brengen. Suiker zonder te roeren op matig vuur laten smelten en lichtbruin laten worden. Karamelstroop voorzichtig over sinaasappels schenken. Schaal in midden van oven zetten en sinaasappels in 15 minuten bakken.

In steelpan sap met schilletjes en vanille suiker zachtjes aan de kook brengen. Maïzena losroeren met campari en door sap roeren. Nog even verwarmen, zodat sap tot dikke saus bindt. Saus laten afkoelen. Sinaasappels uit oven nemen.

Saus opnieuw verwarmen. Sinaasappelplakken over vier borden verdelen, saus erop en ernaast schenken. Op elk bord 1 eetlepel crème fraïche scheppen. Eventueel garneren met blaadjes munt

Reageer op dit artikel