artikel

Sucadelapjes met knolselderijpuree

Horeca

Ingrediënten:

 • 1.5 kg Bintjes
 • 300 gram Elstar appels
 • %00 gram knolselderij
 • 500 gram rode bietjes
 • 1.7 kg rundersucadelapjes
 • 1 kg uien
 • 500 gram schorseneren
 • 500 gram roomboter
 • 3 dl volle melk
 • 200 gram patentbloem
 • 7 dl rode wijn
 • 0,2 dl balsamicoazijn
 • 5 gram kruidnagel
 • 5 gram kaneel
 • 5 gram laurier
 • 0,2 dl azijn
 • 20 gram suiker
 • 5 dl arachideolie
 • 5 gram raketsla
 • peper, zout

Bereidingswijze:
Kook aardappels en knolselderij en maak er een luchtige puree van met melk, boter, peper en zout. Peper, zout en bloem de rundersucade en bak in boter met olie. Voeg 800 gram gesnipperde uien toe en blus af met rode wijn. Voeg toe: 1 dl azijn, kruidnagel, kaneel en laurier en 0,5 liter water. Laat aan de kook komen en gaar 2,5 uur in oven op 150 grade. Haal het vlees uit de pan en kook saus in tot gewenste dikte. Maak op smaak met peper, zout en suiker.

Doe het vlees terug in de pan. Snijd de bietjes in plakken en marineer met balsamicoazijn met water suiker. Bak plakken appel zonder klokhuis in boter. Snijd schorseneren in de lengte in dunnen linten met een dunschiller en frituur zet. Snijd de rest van de uien in ringen. Bloem die en frituur ze ook. Laat goed uitlekken. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel