artikel

Talent van de Week: Margreet den Boer

Horeca

Opleiding?V.B.O. De Gouwelanden te Gouda, SVH opleiding Gastvrouw te Leiden, Vinologenopleiding te Maarn en SVH Leermeester te Zoetermeer. Horecadebuut?Tijdens mijn stageperiode bij Jean-Marie in Gouda stond ik op vijftienjarige leeftijd in de keuken. De eigenaar van het restaurant vond het voor mij beter om het in de bediening te gaan zoeken. Een vooruitziende blik. Het […]

Opleiding?
V.B.O. De Gouwelanden te Gouda, SVH opleiding Gastvrouw te Leiden, Vinologenopleiding te Maarn en SVH Leermeester te Zoetermeer.

Horecadebuut?
Tijdens mijn stageperiode bij Jean-Marie in Gouda stond ik op vijftienjarige leeftijd in de keuken. De eigenaar van het restaurant vond het voor mij beter om het in de bediening te gaan zoeken. Een vooruitziende blik. Het is me ontzettend goed bevallen.

Leermeester?
Edwin Raben en Peter Bruins hebben op mij de meeste indruk gemaakt.

Inspiratie?
Die haal ik iedere dag weer uit tevreden gasten.

Droomgerecht?
In limoen gegaarde heilbot met in oosterse kruiden gebakken coquilles. Maar dan wel bereid door mijn vriend.

Meest begeerde werkplek?
In een zaak met gemotiveerde mensen en hart voor kwaliteit.

Ergernis op de werkplek?
Anonieme recensies op bepaalde culi-sites. Je kunt er niets mee en wat nog veel erger is; je kunt er ook nog niet eens op reageren.

Zwakste punt?
Ik ben vaak veel te direct.

Beste horecabeslissing?
Bij de Bokkedoorns gaan werken is tot nu toe echt de beste beslissing die ik ook genomen heb.

Ergens spijt van?
Ik heb soms conflicten te lang laten doorslepen.

Allerliefste bezit?
Van mijn collega’s heb ik een Laquillo-kelnersmes gekregen. Het ding heeft een speciale betekenis hierdoor gekregen. Ik ben er erg zuinig op.

Over tien jaar…
hoop ik nog steeds met veel plezier dit vak uit te kunnen oefenen.

Als ik naar mijn werk ga denk ik..
benieuwd wat de dag vandaag weer brengt.

Reageer op dit artikel